Για την Παγκόσμια Ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ

Το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου 2016) δίνει τη δυνατότητα για μία δωρεάν εξέταση μνήμης καθώς και οδηγίες για στρατηγικές πρόληψης, σε άτομα άνω των 60 ετών, χωρίς διάγνωση άνοιας.

Η εξέταση θα διενεργείται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7079 (08.30 το πρωί – 14.30 το μεσημέρι). Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι που θα κλείσουν ραντεβού, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 47 εκατ. άνθρωποι που ζουν με άνοια,  αριθμός που θα αυξηθεί δραματικά στο μέλλον λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα  200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, η  Διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείου Μνήμης του ΥΓΕΙΑ & Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, Δρ. Παρασκευή Σακκά, τόνισε: «Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου. Μελέτες πληθυσμών στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία).

Η μεσογειακή διατροφή, η φυσική και νοητική άσκηση, παράλληλα συντελούν στην πρόληψη της άνοιας. Στο Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ υλοποιούμε, τα τελευταία χρόνια, το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE  με τη χρήση Η/Υ αφής τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία στα αρχικά στάδια της Νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική συμμετοχή σε δομημένα προγράμματα γνωστικής άσκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ κι άλλων μορφών άνοιας».

 

Πηγή: www.protothema.gr/ugeia/

Αφήστε το Σχόλιο σας

Ασφάλεια Συναλλαγών

Πραγματοποιείτε τις αγορές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω των υπηρεσιών της Alpha Bank.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Με τα σχόλια σας γινόμαστε καλύτεροι!

Παραλαβή παραγγελίας

Έχετε την δυνατότητα να παραλάβετε την παραγγελίας σας από το φαρμακείο μας. Αφορά παραγγελίες άνω των 15€.